matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pierwszy wyraz
ciag_geo:
Oblicz pierwszy wyraz ciagu geometrycznego (a
n
) , jesli: a
4
= 1 q = 1/2
7 mar 13:09
Ev:
a
4
= a
1
* q
3
= a
1
*1/8 masz równanie a
1
*1/8=1 a
1
= 8
7 mar 13:13