nierówność
Ya: Znajdź wszystkie liczby całkowite parzyste spełniające nierówność
2x
2+9x−5
Liczę delte i wychodzi mi
√41 , co robię źle

?
13 wrz 19:20
Ya: Pomoże ktoś?
13 wrz 19:43
Vax: Nie napisałeś żadnej nierówności..
13 wrz 19:45
Tad: ... a i w Δ knocik
13 wrz 19:54
Ya: 2x2=9x−5<0
13 wrz 19:57
Eta:
jak Ty policzyłeś deltę

?
Δ= 81+40= 121
13 wrz 19:58
Natalka: a)|6 √13−|7|−|17|−6 √13
b)2−|2− √5||
c)√3−|−√3−1||
d)||√5−5|+|√5+5|−5 √5|
pomożecie
13 wrz 19:59
Eta:
jeżeli nierówność jest 2x
2+9x −2<0
| | 1 | |
to otrzymasz rozwiązanie x€(−5, |
| ) |
| | 2 | |
wypisz teraz wszystkie liczby parzyste z tego przedziału ( pamiętaj zero jest liczbą
parzystą !
13 wrz 20:01
Ya: No jasne pomyliłam znaki
13 wrz 20:02