matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Jack pomóż w zadaniu:
oblicz objętość i pole powiechrzni bryły, całka potrójna ograniczona x
2
+ y
2
+ z
2
= 4 oraz z= =
√
x
2
+ y
2
13 wrz 16:22
Jack pomóż w zadaniu:
13 wrz 17:02
Jack:
zrób rys, wyznacz granice całkowania i do dzieła!
13 wrz 17:23