matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ
proszę o pomoc:
mam taki układ: x
4
+ y
2
− 4xy =0 y= x
3
rowiąż układ
13 wrz 14:53
Tad:
x
4
+x
6
−4x
4
=0 x
6
−3x
4
=0 x
4
(x
2
−3)=0 ... itd...
13 wrz 14:59