funkcje
zadanie: mam pytanie o co chodzi z czyms takim: granice funkcji czyli np. mam jakis wykres funkcji i mam
napisac jej granice np. lim f(x)=∞
x→ −∞
12 wrz 23:19
Trivial:
granica funkcji czyli masz np. jakis wykres i badasz co sie dzieje np. w ∞ gdy x dazy do ∞ np.
f(x)=5x to lim f(x) w nieskonczonosci = ∞
13 wrz 00:31
zadanie: a jak jest taki wykres funkcji y=x−[x] to jakie granice beda?
13 wrz 07:09
Trivial:
Funkcja x−[x] to tak naprawdę część ułamkowa liczby x. Granica w nieskończonościach nie
istnieje, bo jest to funkcja okresowa.
13 wrz 10:31
Trivial: Gdzie mój rysunek?....
13 wrz 10:31
ICSP: nie lubi ciebie i sobie poszedł
13 wrz 10:32
Trivial:
13 wrz 10:33
Trivial: Odbudowałem go na szybko.
13 wrz 10:33