obwód kwadratu
Anna: Przekatna kwadratu jest o 2cm dłuzsza od jego boku. jaki obwód ma ten kwadrat?
7 mar 09:47
Agnieszka: wiec tak a- bok kwadratu
przekątna to a
√2 i ona ma byc o 2 cm dluzsza
wiec ap[2] = a+2
a
√2-a =2
a (
√2-1)= 2
a = 2/
√2-1
a=2(
√2+1)=> a=2
√2+2
spr.
4+2
√2= 2
√2+4
Ob. 4* (2
√2+2) = 8
√2 + 8 (cm)
2
dobrze
7 mar 10:18
Anna: nie wiem nie mam odpowiedzi
7 mar 10:31
Agnieszka: rozumiem ale wydaje mi sie ze jest oki

pozdrawiam
7 mar 10:47
Anna: oki. To wielkie dzeki.
7 mar 12:28