suma długości boku i przekątnej kwadratu jest równa 10. Oblicz pole kwadratu
pawcio: suma długości boku i przekątnej kwadratu jest równa 10.
Oblicz pole kwadratu
12 wrz 18:58
jgor:
7 maj 22:39
jgor: suma długości boku i przekątnej kwadratu jest równa 10.
Oblicz pole kwadratu
7 maj 22:42
7 maj 23:13
Kamil: a+a√2=10
2a√2=10
a√2=5
a=5√2
P=a2
5√2*5√2=252=12,5
a=12,5[cm}
7 maj 23:21
Kamil: chyba zbyt optymistycznie dodalem pierwiastki, rozwiazanie ety jest poprawne
7 maj 23:23
Eta:
Co Ty Kamil za bzdury piszesz?
7 maj 23:23
Kamil: zapedzilem sie trochę z dodadawniem pierwiastków xdd
7 maj 23:48