trygonometria
olaaaa: Napisz równanie prostej nachylonej do dodatniej półosi x pod kątem alfa i przechodzącej przez
punkt A, jesli
alfa=30stopni, A=(
√3, −2)
to będzie y=ax+b
a=tg 30st.
a=U{
√3){3}
i co dalej... nie wychodzi mi tak jak jest w odp
12 wrz 18:46
olaaaa: Mam również takie zadanie, którego kompletnie nie umiem. Wyznacz miary kątów wierzchołkowych
utworzonych przez parę prostych o równaniach:
a) y=x+2 i y=1 Jak to zacząć?
12 wrz 18:50
olaaaa: ps jest tu ktoś dobry z chemii?
12 wrz 18:50
olaaaa: pomoże ktoś?
12 wrz 18:57
12 wrz 19:13