matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania wykładnicze
HElp:
Rozwiąż równania: 3
x+1
−3
x
−3
x−1
=15 8*5
x
+7*5
x−1
=22+5
x+1
7*4
x
−2
2x+1
=26+7*4
x−1
3
2x
+
4
27
=2*3
2x+1
−9
x
Poszę o POMOC !
12 wrz 18:19
Jack:
Zerknij tu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1698.html
12 wrz 18:20