matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
gipcio:
Proszę o wytłumaczenie log 32 jest równa liczbie: a) log 20 + log12 b) 2log6 − log4 c) 4log8 d) 5log2
12 wrz 16:46
Eta:
log
a
b
n
= n*log
a
b log32= log2
5
= 5log2 odp: d)
12 wrz 16:54
gipcio:
Dziękuję
12 wrz 17:05