matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz x3
adrianarz:
dany jest uklad równań −x
2
+ x
2
+ x
3
+ x
4
= 0 x
1
+ x
2
+ x
3
+ x
4
= 0 x
1
+ x
2
− x
3
+ x
4
= 0 x
1
+ x
2
+ x
3
− x
4
=0 prosze o pomoc
12 wrz 14:21
pomagacz:
Z wyznacznika macierzy
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wzory_Cramera
http://pl.wikipedia.org/wiki/Wyznacznik_macierzy
http://pl.wikipedia.org/wiki/Metoda_Gaussa
polecam 3. link, bo tam jest podobne zadanie jak Twoje
12 wrz 14:25