matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiazac rownanie rozniczkowe
olka:
proszę o pomoc bo zupełnie nie ogarniam... y'−x
4
y
2
=0
12 wrz 09:17
Trivial:
Rozdzielne zmienne...
dy
= x
4
y
2
dx
dy
= x
4
dx
y
2
dy
∫
= ∫x
4
dx
y
2
1
x
5
x
5
+ C
−
=
+ c =
y
5
5
5
y = −
x
5
+ C
12 wrz 12:21
olka:
dziekuje
13 wrz 09:45