??
Patryk: log4*log3 = ile to jest ?
12 wrz 08:09
x3:
Obliczaj np. tak:
| | ln3ln4 | | ln4ln3 | |
log3log4 ⇔ |
| ⇔ |
|
|
| | (ln10)2 | | (ln2+ln5)2 | |
a lnx = 2{∑(
x−1x+1 )
2n−1*
1(2n−1)
∑(od n=1 do n=∞)
12 wrz 09:31
Patryk: troche to zaawansowane
12 wrz 14:35
ICSP: masz tablice logarytmów dziesiętnych? Skorzystaj z nich.
12 wrz 14:39
Patryk: mam kawalek w ksiązce
12 wrz 14:41
ICSP: no to użyj ich. Później kalkulator aby wymnożyć.
12 wrz 14:42
12 wrz 14:43
Magda: log 12 =log 3*4 = log3 + log 4
13 wrz 16:35
think: Magda, tylko że log12 ≠ log3*log4
13 wrz 16:38