liczby rzeczywiste:procenty
kleopatra999: Titanic wypłynął do Nowego Jorku 10 kwietnia 1912r. Wśród 2207 osób znajdujących się na
pokładzie byli pasażerowie podróżujący I, II i III klasą oraz załoga. O ile procent liczba
podróżujących III klasą była większa od liczby członków załogi?
pasażerowie I klasy− 13%
pasażerowie II klasy − 15%
pasażerowie III klasy − 40%
załoga − 32%
11 wrz 21:51
pomagacz:
III class:
2207 * 40% = ... [x]
crew:
2207 * 32% = ... [y]
x → 100%
y → y
%
−−−−−−−−−−
11 wrz 21:55
kleopatra999: źle wychodzi
11 wrz 21:56
pomagacz:
przepraszam, źle zinterpretowałem zadanie
y → 100%
x → x%
i teraz otrzymasz o ile procent więcej jest 3rd class od crew
11 wrz 22:03
Anna: | 40%*2207 −32%*2207 | | 8%*2207 | |
| *100% = |
| * 100% = |
| 32%*2207 | | 32%*2207 | |
11 wrz 22:11
11 wrz 22:32