matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz a-b gdy a=sin^4α - cos^4α, b=1-4sin^2αcos^2α dla α=60
przemo:
Oblicz a−b gdy a=sin
4
α − cos
4
α, b=1−4sin
2
αcos
2
α dla α=60
11 wrz 20:59
Basia:
√
3
sin60 =
2
1
cos60 =
2
podstawiaj i licz
11 wrz 21:05