Rozw. układów równan metodą przeciwnych współczynników
Angela: a)9x − 7y=1,2 b) 4x−y=17 c) 12 −34y =5
2x −3y=4 53 +y=0 x+2y=−4
11 wrz 20:44
Bolejący: a.)
9x+7y=1,2 /*(−2)
2x−3y =4 /*9
−18x −7y= −2,4
18x −27y =36
−7y−27y= 33,6
−33y=33,6 /: −33
y= ...
Albo przykład źle przepisany albo ja wtope dalem albo takie brzydkie wyniki sa. Reszte podobnie
robisz
11 wrz 21:26
ICSP: w pierwszym równaniu przy przepisywaniu się walnąłeś.
11 wrz 21:33
Bolejący: wogóle walnąłem się na całego...:
9x−7y=1,2 /*(−2)
2x−3y=4 /*9
−18x + 14y= −2.4
18x −27y =36
14y−27y= 33,6
−13y =33,6
11 wrz 21:41
ICSP: teraz dobrze

Wyznaczniki powiedziały to samo.
11 wrz 21:43