matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równie
abrabartek:
7 1/2 : t = 5/16 dlaczego kolega ma w zeszycie tak t = 15/2 : 5/16 t = 24 przecież on coś tu przestawił, a wynik wyszedł dobry
11 wrz 19:16
sushi_ gg6397228:
nic nie przestawil
a
a
= b <=> t=
t
b
10
10
= 5 <=> 2=
2
2
11 wrz 19:20
sushi_ gg6397228:
tak mialo byc:
10
10
= 5 <=> 2=
2
5
11 wrz 19:21
oko:
1
15
7
=
2
2
15
2
5
=
t
16
5
15
t*
=
16
2
15
5
t=
:
2
16
15
16
t=
*
=24
2
5
11 wrz 19:22