matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
Monia:
1
1
1
uzasadnij że liczby
,
,
tworza ciąg arytmetyczny
log
3
2
log
6
2
log
12
2
11 wrz 19:01
oliwia:
http://www.matematyka.pl/172789.htm
11 wrz 19:04
Bogdan:
1
1
Ciąg: a
1
=
= log
2
3, a
2
=
= log
2
6,
log
3
2
log
6
2
1
a
3
=
= log
2
12 jest arytmetyczny, ponieważ 2a
2
= a
1
+ a
2
log
12
2
11 wrz 19:07