rozłóż wielomian na czynniki x6 - 1
aliska: rozłóż wielomian na czynniki x6 − 1
11 wrz 18:26
Vax: x6−1 = (x3−1)(x3+1) = (x−1)(x+1)(x2−x+1)(x2+x+1)
11 wrz 18:27
majca: x4+x2+1 − rozłóż na czynniki wielomian
3 paź 18:44
ICSP: x4 + x2 + 1 = (x2 +x + 1)(x2 − x + 1)
3 paź 19:42
hhhh: 2x3−7x2−8x+28=0
28 lut 20:29
bezendu: (2x−7)(x−2)(x+2)=0
28 lut 20:32
ulu: rozłóż na czynniki wielomian x6+1
21 mar 21:13
ICSP: x6 +1 = (x2 + 1)(x4 − x2 + 1) = (x2 + 1)(x2 + √3x +1)(x2 − √3x + 1)
21 mar 21:15
prosze o rozpisanie: x6−729
23 paź 15:56
Hajtowy: (x−3)(x+3)(x2−3x+9)(x2+3x+9) = 0
23 paź 15:58
prosze o rozpisanie: ok juz wiem.
23 paź 16:01
z1o: mógłby ktoś wyjaśnić krok po kroku jak otrzymać (x2 + √3x +1)(x2 − √3x + 1) z (x4 − x2 + 1)
31 lip 17:01
ZKS:
x4 − x2 + 1 = x4 + 2x2 + 1 − 3x2 = (x2 + 1)2 − (√3x)2 =
(x2 + √3x + 1)(x2 − √3x + 1)
31 lip 17:15