logarytm
Monia: liczby a b c spełniaja warunek log4c=log3b=log2a=2
oblicz √abc
na razie doszłam do wniosku ze b=4.. ale nie wiem co dalej
11 wrz 18:16
krystek: log4c=2 to c=..
analog log3b=2 ... itd
11 wrz 18:19
Monia: to ja zaraz zrobie i mi sprawdzisz ok?
11 wrz 18:21
Monia: chyba coś źle..
wyszło mi że log4c=2
c=16
log3b=2
b=9
więc √16*9*2
tak to ma wygladac?
11 wrz 18:24
oko:
a=1
11 wrz 18:26
krystek: a źle policzyłać winno być 4
11 wrz 18:26
Monia: aa no tak..to juz wiem
11 wrz 18:26
oko:
poprawka a=4
11 wrz 18:27
Monia: moge robic dalej zadania i bedziesz mi sprawdzal?
11 wrz 18:27
krystek: Ja? ok
11 wrz 18:27
Monia: jesli bede miala problem
11 wrz 18:29
krystek: Miłej pracy ide na słoneczko które jeszcze grzeje.
11 wrz 18:36
Monia: oblicz:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
log3 |
| + log3 |
| + ... log3 |
| |
| | 3 | | 9 | | 36 | |
co to sa te .... ?
tam na koncu jest 3do 6
11 wrz 18:37
ZKS:
−1 − 2 − 3 − 4 − 5 − 6 = ?
11 wrz 18:44
krystek: Zauważ Monia ,że jest to S6. ciągu arytm.
11 wrz 18:59