matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkat
pp:
Środki boków trójkąta ABC oznaczono literami DEF. Co możesz powiedzieć o trójkątach ABC i DEF? Wiedząc, że boki trójkąta ABC mają długości a= 7,2 cm, b= 6,4 cm, c= 4,8 cm oblicz obwód trójkąta DEF.
11 wrz 17:50