POTĘGOWANIE
mloda170: PRZEDSTAW W POSTACI POTĘGI 2u{p} , p należy do R
3 do potęgi 1
12 razy
13 do potęgi 1
12
__________________________________________
2 do potęgi 2{2}{3} razy (
12) do potęgi 2
23
sory że tak napisane ale nie wiem jak inaczej mogę to przedstawić

Dziekuje osobie która to ogarnię i mniej więcej opisze co zrobił

bo inne przykłady co
robiłam sa prościutkie ale teog to już nie ogarniam
11 wrz 17:40
Basia:
wskazówka:
aα*bα = (a*b)α
przykład:
57/9*(15)7/9 = (5*15)7/9 = 17/9 = 1
Twoje zadania trzeba rozwiązać analogicznie
11 wrz 17:47
krystek: Jeżeli tak to korzystasz ze wzoru a
n*b
n=(ab)
n
11 wrz 17:49
AC:
Po co używacie zapisu matematycznego. Mlodej170 trzeba zgodnie z jej życzeniem
opisać wzory słownie bo tak jest prościej(patrz post
101301)
11 wrz 17:56
mloda170: chodzi o to że nie umiem zrobić za pomocą znaków obok tych potęg , rozumiem co do mnie
piszecie więc możecie śmiało tłumaczyć według waszego uznania

, ale ja nie umiałam zapisać
tego przykładu używając "matematycznego zapisu"
11 wrz 18:02