matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
policzyć logarytm
kala:
log
2
0,125 = ? czemu −3 ?
11 wrz 17:16
krystek:
def log
a
b=c →a
b
=c Zastosuj!
11 wrz 17:26
aga:
bo 0,125 to (5/10)
3
= (10/5)
−
3
a to z kolei 2
−
3
czyli: log
2
(2)
−
3
= −3
19 lis 17:40