matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja kwadratowa
Majka:
podaj zbior wartosci funkcji f oraz wspolrzedne wierzchołka paraboli będącej jej wykresem. c)f(x)=1/8(x+4)
2
−1 d)f(x)=6(x−1/2)
2
+9 e)f(x)=4−2/3(x−1)
2
f)f(x)=(3+x)
2
−
√
2
11 wrz 15:55
oko:
https://matematykaszkolna.pl/strona/79.html
11 wrz 15:58