matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podstawianie i skracanie...
Kuba:
y= x +
1
u
dy
dx
= 1−
1
u
2
*
du
dx
To podstawić do równania:
dy
dx
+y
2
−1=x
2
Wynik:
du
dx
− 2xu = 1 Ja tego po prostu nie widzę... męczę już dobrą godzinę
Pomocy.
11 wrz 14:49
Sławek:
a o nawiasach nie zapomniałeś?
11 wrz 15:48