dzialania
mamba: Wykonaj dzialania tak aby wynik przedstawic w postaci potegi liczby 4:
a) 240*420*80
b) 16−5: (0,125)−10
11 wrz 14:34
pomagacz:
a) 240 * 420 * 80 =
= 420 * 420 * 1 =
= 420 + 20 = 440
b) 16−5 : (0.125)−10 =
= 4−10 : 420 =
= 4−10 − 20 = 4−30
11 wrz 20:43
żana:

Wykonaj dzialania tak aby wynik przedstawic w postaci potegi liczby 5
a) 5 do potegi 30 * 25 do poteki −10 * 15 do potegi 0
b) (0,2/625)do potęgi 2 *(0.04) do potegi −5 : (0,35/125)do potęgi 0
c)[5 do potęgi −2 * (1/25) do potęgi −1 * 125]do potęgi −2
7 wrz 16:42