matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pierwiasrtki
waled:
√
3
x= 3
√
6
jak wyciagnac x?
najlepiej jakby ktos opisal krok po kroku, z gory dzieki
11 wrz 14:25
Bolejący:
ten x jest pod pierwiastkiem? Jeśli nie to:
√
3
x= 3
√
6
/:
√
3
3
√
6
x=
√
3
Możesz tak zostawić a jak chcesz to usuń niewymierność
11 wrz 14:28