Proszę o pomoc
Kaśśśś: Ile jest liczb trzycyfrowych większych od 567 o różnych cyfrach , utworzonych z cyfr należących
do zbioru (4 5 6 7 8 9)

11 wrz 13:45
sushi_ gg6397228:
najpierw wypisz wszystkie mozliwe dla pięćsetki, a potem
6 − −
7 − −
8 − −
9 − −
11 wrz 13:52
11 wrz 14:08
Kaśśśś: Sorry ale jak ja mam to zrobic ? Ja naprawdę nie wiem jak to zrobić mam brać do 6 x 9 x8 7 x 9
x8 8 x9 x 8 9 x 9x8 Czy o to Ci chodzi ?
11 wrz 14:19
sushi_ gg6397228:
najpierw pierwsza czesc zadania, wypisujemy liczby dla piecsetki, na piechote
11 wrz 14:23
sushi_ gg6397228:
a kreski oznaczaja ile mozna wpisac tam liczb−−> regula mnozenia
11 wrz 14:27
Kaśśśś: No i na piechote wyszło mi 19 ..
A dalej ? Ja naprawdę nie wiem jak z tymi cyframi które mi wypisałaś

?
11 wrz 15:05
sushi_ gg6397228:
jezeli weżmiemy na pierwsze miejsce "6" to ile zostanie mam lcizb do wylosowania na drugie
miejsce
11 wrz 15:10
Kaśśśś: no 5
11 wrz 15:13
sushi_ gg6397228:
i ciekawi mnie jak Tobie wyszlo 19 liczb ktore sa wieksze od 567 a mnijesze od 600
11 wrz 15:13
sushi_ gg6397228:
6 5 − ile w takim razie zostalo na ostatnie miejsce do wyboru
11 wrz 15:14
Monia: 4, 5, 6, 7, 8, 9
1*4*3 + 4*6*6 = 12+144 = 156
Czy to czasami nie powinno tak być? nie wiem czy to na 100% dobrze, ale przynajmniej chodzi o
coś takiego na pewno. pzdr
11 wrz 15:35
sushi_ gg6397228:
masz odpowiadac na moje pytania a nie tworzyc swoja teoria
wiec musismy jeszcze raz od poczatku
wypisz liczby pomiedzy 567 a 600 −−> 1 etap
11 wrz 15:45
Kaśśśś: 568, 569, 574,575,576,577,578,579,584,585,586,587,588,589,594,585,586,587,58
8,589,594,595,596,597,598,599,
To są te liczby ...
11 wrz 17:30
Kaśśśś: No i ja ich naliczyłam 19
11 wrz 17:31
sushi_ gg6397228:
...567 o różnych cyfrach
az dwie godziny je liczylas
11 wrz 17:39
Kaśśśś: Ha ha

W kościele byłam ...
O różnych czyli . 587 i 578 nie może być

?
11 wrz 17:41
sushi_ gg6397228:
wypisalas
575−−> do dupy,
585−−> do dupy
577−−> do dupy
...
wypisujemy jeszcze raz
11 wrz 17:44
Kaśśśś: ojej już wiem o co ci chodzi

568, 569,
574,576,578,579,584,586,587,589,594,586,587,588,589,594,596,597,598, TAK
11 wrz 17:48
sushi_ gg6397228:
to chyba sobie jaja robisz
11 wrz 17:51
Kaśśśś: no dobra bez 588
11 wrz 17:53
Kaśśśś: 568, 569, 574,576,578,579,584,586,587,589,594,586,587,589,594,596,597,598,
11 wrz 17:54
sushi_ gg6397228:
to dlaczego widze DWA RAZY 594
11 wrz 17:55
Kaśśśś: No dobra bez ....568, 569, 574,576,578,579,584,586,587,589,594,586,587,589,596,597,598
11 wrz 17:56
sushi_ gg6397228:
DALEJ WIDZE PODWOJNE LICZBY
11 wrz 17:58
Kaśśśś: 568, 569, 574,576,578,579,584,586,587,589,594,596,597,598
tEraz jest dobrze
11 wrz 17:59
sushi_ gg6397228:
TO ILE ICH W KONCU MAMY
11 wrz 18:01
Kaśśśś: 14
11 wrz 18:01
sushi_ gg6397228:
TO TERAZ LICZBY MIEDZY 600 a 700
czytaj post o 15.14
11 wrz 18:03
Kaśśśś: No to będzie 6*5*4=120
11 wrz 18:06
Kaśśśś: A to nie będzie że ta 6 to będzie jako jedynka że 4*5
11 wrz 18:07
sushi_ gg6397228:
a widzisz ze jest innego koloru
6 5 4 −−> 5*4= 20
teraz to samo robimy 700−800
11 wrz 18:09
%25253Cb%25253EKa%2525C5%25259B%2525C5%25259B%2525C5%25259B%2525C5%25259B%25253A%25253C%25252Fb%25253E%252520O%252520kurde..%252520ju%2525C5%2525BC%252520wiem%252520...%25250A1*5*4%25253D20%252520%252520%2525E2%252588%252592%2525206%25250A1*5*4%25253D20%2525E2%252588%252592%2525207%25250A1*5*4%25253D20%252520%2525E2%252588%2525928%25250A1*5*4%25253D20%252520%2525E2%252588%2525929%25250A%25250A20%25252B20%25252B20%25252B20%25252B14%25253D94%252520DOBRZE%252520%25253Cimg%252520style%25253D%252522margin-bottom%25253A-3px%252522%252520src%25253D%252522emots%25252F2%25252Fwykrzyknik.gif%252522%25253E%25253Cimg%252520style%25253D%252522margin-bottom%25253A-3px%252522%252520src%25253D%252522emots%25252F2%25252Fwykrzyknik.gif%252522%25253E%25253Cimg%252520style%25253D%252522margin-bottom%25253A-3px%252522%252520src%25253D%252522emots%25252F2%25252Fwykrzyknik.gif%252522%25253E%25253Cimg%252520style%25253D%252522margin-bottom%25253A-3px%252522%252520src%25253D%252522emots%25252F2%25252Fwykrzyknik.gif%252522%25253E%25253Cimg%252520style%25253D%252522margin-bottom%25253A-3px%252522%252520src%25253D%252522emots%25252F2%25252Fwykrzyknik.gif%252522%25253E%25253Cimg%252520style%25253D%252522margin-bottom%25253A-3px%252522%252520src%25253D%252522emots%25252F2%25252Fwykrzyknik.gif%252522%25253E%25253Cimg%252520style%25253D%252522margin-bottom%25253A-3px%252522%252520src%25253D%252522emots%25252F2%25252Fwykrzyknik.gif%252522%25253E%25253Cimg%252520style%25253D%252522margin-bottom%25253A-3px%252522%252520src%25253D%252522emots%25252F2%25252Fwykrzyknik.gif%252522%25253E%25253Cimg%252520style%25253D%252522margin-bottom%25253A-3px%252522%252520src%25253D%252522emots%25252F2%25252Fwykrzyknik.gif%252522%25253E%25250A%25250A%25250A
11 wrz 18:10
Kaśśśś: Już wiem .... Dziękuję .. Ciężki ze mnie uczeń
11 wrz 18:11
sushi_ gg6397228:
to ile wyszlo w koncu tych wszystkich liczb
11 wrz 18:13
Kaśśśś: 94
11 wrz 18:14
sushi_ gg6397228:
to teraz je głośno przeczytaj−−> tylko powoli abym wszystkie dokładnie usłyszał
11 wrz 18:15
11 wrz 18:20
sushi_ gg6397228:
to teraz liczy wieksze od 3210 z cyfr 1,2,3,4,5
11 wrz 18:21
11 wrz 18:25
sushi_ gg6397228:
tak bedzie lepiej
mniejsze mozesz jako podpunkt b) zrobic
cyfry rozne
11 wrz 18:31
sushi_ gg6397228:
a potem sprawdzisz ktorych jest wiecej
11 wrz 18:32
Kaśśśś: A zobacz mam podobne zadanie tylko mają być mniejsze od 755 z cyfr ( 123456789) I ja na
piechotę wypisałam tak jak mówiłeś .. to będą ;
11 wrz 18:33
Kaśśśś: 754,753,752,751,749,748,746,745,743,742,741,739,738,736,735,734,732,731,729,
728,726,725,724,723,721,719,718,716,715,714,713,712 i to będzie 32
11 wrz 18:33
Kaśśśś: I potem tak zrobiłam i wyszło żle :
9*8=81−6
9*8=81− 5
9*8=81 −4
9*8=81 −3
9*8=81 −2
9*8=81 −1
11 wrz 18:35
11 wrz 18:37
sushi_ gg6397228:
a jakie maja byc cyfry−−>rozne
11 wrz 18:37
Kaśśśś: Ale przypal już wiem ...........
11 wrz 18:39
Kaśśśś: 9*8=72−6 9*8=72− 5 9*8=72 −4 9*8=72 −3 9*8=72 −2 9*8=72 −1
11 wrz 18:41
Kaśśśś: no ale i tak nie wychodzi
11 wrz 18:41
Kaśśśś: Tak mają być różne
11 wrz 18:42
sushi_ gg6397228:
jak zabierzemy 6 na pierwsze miejsce to ile nam cyferek zostanie?/
11 wrz 18:43
Kaśśśś: no 5
11 wrz 18:45
Kaśśśś: A dlaczego 6
11 wrz 18:46
sushi_ gg6397228:
liczymy liczby miedzy 600 a 700
wkladamy reke do worka z cyframi :1,2,3,4,5,6,7,8,9 i wyciagamy
6
6 − −
wkladamy drugi raz reke do worka i ile mamy mozliwosci wyciagniecia nastepnej cyferki
11 wrz 18:49
Kaśśśś: 8
11 wrz 18:50
Kaśśśś: ojej mam
11 wrz 18:51
sushi_ gg6397228:
co tam złapałaś w tym worku
11 wrz 18:52
Kaśśśś: ciekawe rzeczy


dziękuję Ci bardzo

Mam nadzieję że częściej bywasz na tej stronce bo
jeszcze nikt mi nie umiał wytłumaczyć w tak łopatologiczny sposób
11 wrz 18:58
Kaśśśś: Jesteś

?
11 wrz 19:11
sushi_ gg6397228:
caly czas czekam na odpowiedz do mojego zadania
11 wrz 19:12
Kaśśśś: nie nie każ mi tego robić

ja mam jutro sprawdzian z młodej polski

Możemy się umówić na
jutro

a dzisiaj jeszcze bym prosiła tylko o pomoc w jednym zadanku

pomożesz
11 wrz 19:15
sushi_ gg6397228:
to sobie mozesz zrobic jutro po szkole−−> dla wprawy
11 wrz 19:17
Kaśśśś: Dobrze tamto Twoje zadanie zrobię po szkole jutro obiecuje

A zobacz jeszcze na to
11 wrz 19:22
sushi_ gg6397228:
nic nie widze−−> schowalas to w tym worku
11 wrz 19:22
Kaśśśś: Tworzymy dwu znakowe kody zbudowane z liter lub cyfr . Ale jest takich kodów, w których
występuje co najmniej jedna litera jeśli
11 wrz 19:24
Kaśśśś: nie rozróżniamy liter małych i dużych
rozróżniamy litery małe i wielkie
( zakładamy że alfabet składa się z 26 liter )
11 wrz 19:25
sushi_ gg6397228:
na poczatek trzeba rozpatrzec przypadki:
a) tylko jedna lirerka
b)dwie literki
czym rozni sie
wielka od
duzej litera
11 wrz 19:27
Kaśśśś: niczym
11 wrz 19:29
Kaśśśś: no kontynuuj
11 wrz 19:30
oliwia: Kaśśśś: "nie rozróżniamy liter małych i dużych
rozróżniamy litery małe i wielkie "
sushi
gg6397228: "czym rozni sie wielka od duzej litera"
Kaśśśś: "niczym"
11 wrz 19:32
sushi_ gg6397228:
mamy to samo co wczesniej
a)
wkladamy reke do worka i mamy; potem wkladamy do innego worka i mamy:...
11 wrz 19:32
Kaśśśś: 9− 26*25
8−26*25
7−26*25
6−26*25
5−26*25
4−26*25
3−26*25
2−26*25
1−26*25
Czy o to Ci chodzi

?
11 wrz 19:36
sushi_ gg6397228:
przeciez mamy tylko miejsce na dwa znaki

a u Ciebie wyszlo
cyferka literka literka
11 wrz 19:37
Kaśśśś: nie bo mam 10 cyfr
11 wrz 19:37
Kaśśśś: Ej no ja już nic nie wiem
11 wrz 19:40
sushi_ gg6397228:
a)
. wkladamy reke do worka z cyferkami i mamy...; potem wkladamy do worka z literkami i
mamy:...
. . wkladamy reke do worka z literkami i mamy...; potem wkladamy do worka z cyferkami i
mamy:...
11 wrz 19:42
oliwia: wariance z powtorzeniami 36 po 2 nastepnie sobie oblicz ile jest kodow gdzie wystepuja dwie
liczy i odejmij od tych wariancji
11 wrz 19:45
Kaśśśś: . wkladamy reke do worka z cyferkami i mamy.10; potem wkladamy do worka z literkami i
mamy:.26.. . . wkladamy reke do worka z literkami i mamy...9; potem wkladamy do worka z
cyferkami i mamy:.25..
11 wrz 19:46
sushi_ gg6397228:
a widzisz ze jest tam jedna kropka a w nowej linijce druga kropka −−> dwa warianty
10*26=...
26*10= ...
b) sa obie literki
wkladamy reke do worka z literkami i mamy...; potem wkladamy do worka z literkami i mamy:...
11 wrz 19:48
Kaśśśś: pomnożyłeś literki i cyferki
to tka ma wyglądać
10− 1*26
9−1*26
8−1*26
7−1*26
6−1*26
5−1*26
4−1*26
3−1*26
2−1*26
1−1*26
czy o to ci chodzi
11 wrz 19:56
sushi_ gg6397228:
tak−−> worek 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9
11 wrz 19:58
sushi_ gg6397228:
dla "0" pasuje 26 literek
dla "1" pasuje 26 literek
...
dla "9" pasuje 26 literek
zostaje na koniec 10*26=...
11 wrz 19:59
Kaśśśś: no dobrze ale powinno być 1196
11 wrz 20:00
oliwia: 36*36 − 10*10 = 1196
nie wiem czy dobrze
11 wrz 20:03
11 wrz 20:05
sushi_ gg6397228:
zapomnialem, ze moga sie powtarzac, wiec ciagle w worku mamy 26 literek do losowania
11 wrz 20:06
Kaśśśś: no to Ci wyjdzie 260
może ja to zostawię może żle mam odpowiedzi ale tak na logikę to powinno tyle być ...
11 wrz 20:07
sushi_ gg6397228:
a) 260 +260
b) 26*26=..
teraz dodajemy i mamy ...
11 wrz 20:07
Kaśśśś: I co w związki z tym

? No to nadal do kazdej z 10 cyferek może być 26 literek
11 wrz 20:09
sushi_ gg6397228:
czytamy moj post o 19.48
11 wrz 20:10
Kaśśśś: Coś jest źle bo w podpunkcie a wychodzi ci 520 a powinno 1196
a w podpunkcie b wyszło 676 a powinno 3744
11 wrz 20:12
Kaśśśś: to w podpunkcie b mamy 56 literek bo mała i wielka się liczy ...
11 wrz 20:14
oliwia: a)36*36 − 10*10 = 1196
b)62*62− 10*10 = 3744
dlaczego źle?
11 wrz 20:14
Kaśśśś: Pozwól że on mi to wytłumaczy bo ja bym chciała to zrozumieć a nie mieć zrobione .....
Więc dziękuje Ci za pomoc
11 wrz 20:17
Kaśśśś: wiesz co sushi gg6397228 wymiękam już ... kompletnie nie rozumiem co się dzieje
11 wrz 20:18
sushi_ gg6397228:
moja droga −−> podzial zrobilem sobie sam−−> odpowiedz do tego zadania to
260+260+26*26= 1196. KROPKA
11 wrz 20:19
ICSP: KROPKA =
.
nie prościej
11 wrz 20:21
Kaśśśś: podpunkt b tak samo liczymy tylko na 52

? no dobrze dziękuję ci za pomoc
11 wrz 20:26
sushi_ gg6397228:
wszedzie byli liczone dla jednej czcionki−−> nigdzie nie bylo podzialu na mala i duza
11 wrz 20:28
sushi_ gg6397228:
cyferka, literka
literka, cyferka
literka, literka
cyferka: {0,1,2,3,4,5,6,7,8,9}
literka:{q,w,e,r,t,y,u,i,o,p,a,s,d,f,g,h,j,k,l,z,x,c,v,b,n,m}
11 wrz 20:29
Kaśśśś: oooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo jaaaaaaaaaaaaaaaaaa rozumiem
11 wrz 20:33
Kaśśśś: o kurde zrozumiałam
11 wrz 20:34
Kaśśśś: szok
11 wrz 20:35
Kaśśśś: DZIEKUJE
11 wrz 20:35
sushi_ gg6397228:
nie wiem jak to teraz odrobisz
11 wrz 20:35
Kaśśśś: A ja mam pytanko czy to jest twoje gg na które mogla bym raz na jakiś czas z problemem
matematycznym zawitać

?
11 wrz 20:39
sushi_ gg6397228:
przeciez nie podalem Twojego
11 wrz 20:40
Kaśśśś: NO to do usłyszenia ? zobaczenia
11 wrz 20:42
sushi_ gg6397228:
milej nauki MŁODEJ POLSKI
11 wrz 20:42