matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy :<<!
Zuzka:
mam wyznaczyć współrzędne punktów wspólnych dwóch okręgów a)x2+y2−10x−4y−7=0 x2+y2−6x−8y+24=0 wyznaczyłam środki okregów S1(0,3), r1=2 S2(3,3), r2=1 d(S1,S2) = 3 ale co dalej to nie mam pojęcia
11 wrz 12:11
Trivial:
Najprościej graficznie.
http://www.wolframalpha.com/input/?i=plot+x^2%2By^2-10x-4y-7%3D0+%26%26+x^2%2By^2-6x-8y%2B24%3D0
11 wrz 14:01