niby łatwe a nie wiem jak się za to zabrać...!
oleczek: znaleść w przestrzeni równanie prostej przechodzącej przez punkty A(1,2,3) B(3,4,6)
11 wrz 11:32
oleczek:
11 wrz 12:05
AS: Zajrzyj do elementarza geometrii analitycznej przestrzennej
11 wrz 12:57
oleczek: spoko
11 wrz 14:56
oleczek: zajrzałam, ale wiem jak rozwiązac jak np A(1,2) a w tym zadaniu punkty maja po trzy wartosci
11 wrz 15:17
dero2005:
Równanie prostej przechodzącej przez 2 punkty w przestrzeni:
| x−xA | | y−yA | | z−zA | |
| = |
| = |
|
|
| xB−xA | | yB−yA | | zB−zA | |
gdzie
x
A = 1 y
A = 2 z
A = 3
x
B = 3 y
B = 4 z
B = 6
11 wrz 15:53
oleczek: dziękuję bardzo
11 wrz 16:01