proporcjonalnosc
asia: wielkosci x i y sa odwrotnie proporcjonalne. wspolczynnik proporcjonalnosci odwrotnej wynosi 32
zatem x i y to
a) x=3 y=96
b) x= 210 y= 2−6
c) x= log2 16 y= 8
d) x= 3 √2 y= 40,5
Nie wiem jak sie za to zabrac:(
11 wrz 10:32
sushi_ gg6397228:
zapisz wzor na odwrotna proporcjonalnosc
11 wrz 10:54
11 wrz 11:05
sushi_ gg6397228:
a= x*y
a= 32
podstawiamy kolejno "x" z a), b), c), d) i sprawdzamy ktory "y" pasuje
11 wrz 11:06
asia: dzieki czyli odpowiedz c
11 wrz 11:08
sushi_ gg6397228:
zgadza sie
11 wrz 11:16