rysowanie wykresu funkcji kwadratowej
ppp44: narysuj wykres funkcji
1.f(x) |x2−4|+3x
2 f(x) −x2+8x−15
11 wrz 10:03
Olex: f(x)=Ix2−4I+3x
f(x)=x2+3x−4 dla x2−4≥0 ∨ f(x)=−x2+3x+4 dla x2−4<0
(x−2)(x+2)≥0 (x−2)(x+2)<0
x∊(−∞,−2>∪<2,+∞) x∊(−2,+2)
Δ=9+16=25 Δ=9+16=25
√Δ=5 √Δ=5
x1=−3−52=−4 x1=−3−5−2=4
x2=−3+52=1 x2=−3+5−2=−1
xw=−32 yw=−254 xw=32 yw=254
x=−2 x=2
y=−6 y=6
Dalej juz myślę sobie poradzisz bo tu nie bardzo jest jak narysowac
f(x)=−x2+8x−15
Δ=64−60=4
√Δ=2
x1=−8−2−2=5 xw=−8−2=4
x2=−8+2−2=3 yw=−4−4=1
Dalej już też rysunek szybko
11 wrz 13:03