matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ZADANIE
Piotr:
Rozwiązać układ równań: x1 + 2x2 − x3 = 1 2x1 − x2 + x3 = 2 x1 − 3x2 + 2x2 = 1 Znaleźć wszystkie rozwiązania tego układu a jeśli to możliwe to również rozwiązania bazowe...
11 wrz 00:09