obszar
I hate maths: narysuj obszar określony za pomocą kilku nierówności
x−y >0
x+y>0
x<1
10 wrz 20:43
Rivi:

linia czerwona x>y (idzie ona po punktach 1,1 2,2 3,3 itp)
linia niebieska (1,−1) (2,−2) itp x>−y
linia różowa x<1 (po x=1)
część wspólna pomiędzy nimi (ten różek do góry po lewej stronie różowej linii) sorry za jakosć
10 wrz 20:49
oko:

1/ y< −x
__________________ zb. punktów nad prostą y= −x
2/ y < x
___________________ zb. punktów pod prostą y=x
3/ x<1
___________________ zb. punktów po lewej stronie prostej x= 1
odp: część wspólna czyli .... zbiór punktów w
czerwonym trójkącie ( bez brzegów
10 wrz 23:09
angelika: x<4iy>3
25 maj 14:05