różniczka
kook21: różniczka
y'' − y' = x
ogarnia ktoś
10 wrz 20:13
10 wrz 20:17
Trivial:
z pośpiechu skopiowałem zły przykład.

t = −(x+1) + ce
x
y = ∫tdx = ∫(−(x+1) + ce
x)dx = ...
10 wrz 20:21
kook21: niestety wgl sie na tym nie znam, wiec wiele mi to nie mowi:
rozwiazywałem to tak:
CORJ y"−y'=0
r2 − r=0
r = 0 lub r=1 y= C1+ c2*ex
i dalej nie wiem co ...
10 wrz 21:40
Trivial: Ja również się na tym nie znam... Równań różniczkowych jeszcze nie przerabiałem. Znam tylko
jedną metodę z konieczności...
10 wrz 23:17