nierownóść
wiolka: Nierówność 3(1−x) + x > 3(3−2x) jest prawdziwa dla
a) x= −2
b) x= 32
c) x= √2
d) x= √5
10 wrz 19:59
Rivi: Uporządkuj tą nierówność (wymnóż przez nawiasy, przestaw na jedną stronę iksy, na drugą cyfry,
pododawaj, poodejmuj i będzie ładnie widać
10 wrz 20:01
wiolka: o matko, nie dam rady sama, jestem blondynką
10 wrz 20:06
ZKS:
To jak nie wiesz to podstawiaj pod x podane argumenty i sprawdź czy spełniają daną nierówność.
10 wrz 20:14
berni: jak mam je podstawić? za pomoca czego?
10 wrz 20:17
ZKS:
berni i wiolka to ta sama osoba?
10 wrz 20:21