10 wrz 18:58
Trivial: Skreśl całą macierz.
10 wrz 19:47
ICSP: Witaj Trivial Jak mam macierz 2x3 to jak liczę wyznacznik?
10 wrz 19:54
Trivial: Witaj ICSP. Jak masz macierz 2x3 to wyznacznika nie liczysz.
10 wrz 19:56
ICSP: Witaj Trivial nie mogę sobie dopisać kolumny/wiersza ?
10 wrz 19:59
Trivial: Witaj ICSP. Nie.
10 wrz 20:00
ICSP: Witaj Trivial. Dlaczego nie?
10 wrz 20:07
Trivial: Żegnaj ICSP. NIE BO NIE.
10 wrz 20:07
Trivial: Po prostu nie definiuje się wyznacznika macierzy niekwadratowej.
10 wrz 20:08
Trivial:
Tak na marginesie, ICSP, wiesz już jak się liczy wyznaczniki macierzy większych niż 2x2?
10 wrz 20:12
ICSP: 3x3 metodą Sarrusa
4x4 i większe rozwinięciem Laplance czy jakoś tak.
10 wrz 20:16
Trivial: A wiesz, że można Gaussem?
10 wrz 20:18
ICSP: nie wiedziałem
10 wrz 20:19
Trivial: Widzę, że już semestr pierwszy masz prawie cały obcykany.
10 wrz 20:23
Piotr: dlaczego skreślic cała macierz



?
10 wrz 20:49
Piotr: Piotr: Mam w macierzy 2 wersy takie same, co mogę z nimi zrobić? czy mogę je oba wywalić, czy
mogę tylko jeden wywalić?
10 wrz 20:51
nati: zapisz w jak najprostrzej postaci :
a) 632 x (1:3)4
b) 8−1 x 104
10 wrz 21:13
Piotr: słucham co mam zapisać w najprostszej postaci
10 wrz 21:19
Piotr: ICSP dlaczego podpisujesz się pod czyiś post

? PYTANIE W TYM POŚCIE JEST NASTĘPUJĄCE
Mam w macierzy 2 wersy takie same W UKŁADZIE RÓWNAŃ, co mogę z nimi zrobić? czy mogę je oba
wywalić, czy mogę tylko jeden wywalić?
10 wrz 21:21
ICSP: Trivial w pierwszym semestrze są całki i pochodne a ztym kompletnie sobie nie radzę, nie
mówiąc już o granicach i macierzach.
Piotr z tego co zrozumiałem rozwiązujesz układ równań poprzez eliminację gaussa?
10 wrz 22:23
Trivial:
ICSP, nie bądź drobiazgowy.
10 wrz 23:18
ICSP: drobiazg

Połowa semestru to drobiazg
10 wrz 23:54
Piotr: nie nie rozwiązuje tego układu równań poprze eliminacje Gaussa

może prościej bedzie jeśli
podam treść zadania:
Rozwiązać układ równań:
x1 + 2x2 − x3 = 1
2x1 − x2 + x3 = 2
x1 − 3x2 + 2x2 = 1
Znaleźć wszystkie rozwiązania tego układu a jeśli to możliwe to również rozwiązania bazowe...
11 wrz 00:09
ICSP: to wykracza poza możliwości licealisty
11 wrz 00:33