Zapisz za pomocą przedziału ponizszy zbiór
Mateusz: B={x;x ∊ R ∧0 < x < 3}
10 wrz 18:56
xXx: w czym problem?
10 wrz 19:01
Mateusz: nie rozumiem tego
11 wrz 12:52
ICSP: B={x;x∊R ∧ 0<x<3}
B: ={rozpatrujemy zmienną x; x ∊ R iloczyn x ∊ 0;3)}
11 wrz 12:54
tn: z tej informacji wiesz, że x należy do zbioru liczb rzeczywistych, Wiesz też, że jest większe
od zera i mniejsze od trzech:
x∊(większe od, mniejsze od), czyli
x∊(0,3)
nawiasy okrągłe, gdyby było np.
x ∊ C i 0≤x≤3 to było by:
x∊<0,3> ∧ x∊C
11 wrz 12:56