matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
Adaaaa:
3
log
2
3
2
10 wrz 18:00
oko:
3
2
3
log
2
3
= −1 bo (
)
−1
=
2
3
2
10 wrz 18:05
Adaaaa:
wiedziałam, że to musi być proste. Ale nie wpadłam na to, że aż tak... dzięki
10 wrz 18:07
oko:
2 sposób
3
2
3
2
2
log
2
3
= x => (
)
x
=
, (
)
x
= (
)
−1
2
3
2
3
3
x= −1
10 wrz 18:12