matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę pomóście
kiecok:
Kąt ostry rąbu ma miarę 30 stopni . wysokość rombu ma 2 cm. Oblicz: a)obwód rąbu? b)długość krótszej podstawy?
10 wrz 16:34
Sławek:
a)
h
= sinα
a
h
a =
sinα
h
Ob = 4a = 4
sinα
2
Ob = 4 *
= 16 cm
0,5
b) Romb to równoległobok, którego wszystkie boki są równe.
10 wrz 17:11
Sławek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/866.html
10 wrz 17:13