proszę obliczcie to zadanie
kiecok: Wysokośc w równoległoboku spuszczona z wierzchołka kąta rozwartego tworzy z jego ramieniem kąt
o mierze 72 stopni . oblicz miary kątów równoległoboku?
10 wrz 15:39
sushi_ gg6397228:
to juz bylo wczoraj albo dwa dni temu−−> zrob rysunek; policz ile stopni ma 3−ci kąt w
"trójkącie"
10 wrz 15:42
kiecok: w prostokącie ,którego obwód ma 44 cm, różnica odległości punktu przecięcia przekatnych od
dwóch nierównych boków wynosi 8 cm. Oblicz długości boków prostokąta. proszę pomóście
10 wrz 15:54
sushi_ gg6397228:
robimy rysunek

czym sa odleglosci od punktu przeciecia przekatnych do boków
10 wrz 15:56
oko:

a>b
a−b= 8 i Ob= 4a+4b=44
rozwiąż układ : a− b =8
a+b = 11
10 wrz 16:06
kiecok: nie wiem
10 wrz 16:12
kiecok: to tyle tego zadania
10 wrz 16:16
kiecok: prostokąt ma wszystkie boki równe
10 wrz 16:20
kiecok: odp,,, 10 cm,3 cm
10 wrz 16:22
kiecok: kąt ostry rąbu ma miarę 30 stopni .Wysokość rąbu ma 2 cm.
oblicz a) obwód rombu
b)długość krótszej przekątnej
10 wrz 16:26