matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
długość łuku krzywej
monia:
x−6
x
oblicz długość łuku krzywej y=
√
od x=0 do x=4
3
2
10 wrz 15:33
Trivial:
Trzeba podstawić do wzoru tylko.
10 wrz 16:31
Olaa:
pochodna z y będzie taka.?
x
y'=
7−x
3
*
√
+
x−6
12
√
x/2
2
10 wrz 17:08