matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ff
milyy:
piec lat temu ewa miala dwa razy mniej lat niz bedzie miala za 5lat .Ułóż równanie oblicz obecny wiek ewy.rozwiaż to równani.e
6 mar 19:52
Zbyszek:
x-wiek Ewy x-5=(x+5)/2 |*2 2x-10=x+5 2x-x=5+10 x=15 Odp: Ewa ma obecnie 15 lat.
6 mar 19:55