dobrze ?
Patryk: log2x+log2(x−3)=2
log2x(x−3)=2
log2(x2−3x)=
x2−3x=22
x2−3x−4=0
10 wrz 11:29
ZKS:
A dziedzinę chyba zjadłeś na śniadanie. Ustal najpierw dziedzinę i będzie wszystko okej.
10 wrz 11:38
Patryk: D=R/{0,3} ?
10 wrz 11:39
ZKS:
Źle.
10 wrz 11:42
Patryk: to nie wiem
10 wrz 11:43
ZKS:
logax
a > 0 ⋀ a ≠ 1 ⋀ x > 0
10 wrz 11:45
ZKS:
Teraz popraw ustal dziedzinę i rozwiąż swoje równanie.
10 wrz 11:46
Patryk: x>0 U x>3 ?
10 wrz 11:51
ZKS:
To nie jest suma tylko iloczyn.
10 wrz 11:53
Patryk: teraz chodzi oz znaczek.. U..
10 wrz 11:55
Patryk: ?
10 wrz 11:55