matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi.
agata:
oblicz:
2 * 5
1
6
− 9 * 5
1
5
25
7
9 wrz 16:36
dero2005:
2*5
16
− 9*5
15
5
14
(2*5
2
− 9*5
1
)
=
= 2*25 − 9*5 = 50 − 45 = 5
(5
2
)
7
5
14
9 wrz 17:11