matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jeszcze jedno
zielone:
Wykaż, że jeśli α,β∊(0,π/2) i cosα=1/7, cosβ=13/14, to α−β=π/3. Jeszcze jedno (ostatnie
),...
9 wrz 16:34
ZKS:
13
36
49
1
cos(α − β) =
+
=
=
98
98
98
2
π
π
cos(α − β) = cos
⇔ α − β =
3
3
9 wrz 16:44
zielone:
Dzięki
9 wrz 16:49
ZKS:
Proszę.
9 wrz 16:51