x | ||
lim x arc tg | ||
2 |
x | ||
pozioma dla f(x)=x arctg | ? Jeśli tak podaj jej równanie | |
2 |
f(x) | ||
limx→+∞ | = limx→+∞arctgx2 = π2 | |
x |
f(x) | ||
limx→−∞ | = limx→−∞arctgx2 = −π2 | |
x |
arctgx2 − π2 | ||
limx→+∞ | = (na mocy reguły de l'Hospitala) | |
1x |
| |||||||||||
limx→+∞ | = | ||||||||||
|
1 | |||||||||||
limx→+∞ | *(−x2) = | ||||||||||
|
x2 | ||||||||
limx→+∞ − | = | |||||||
|
4x2 | ||
limx→+∞ − | = −4 | |
4+x2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |