matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
matema
eeeeeeee:
Oblicz: a.)
√
5+x −4
√
x+1
+
√
10 +x −6
√
x+1
=1 b.)
√
3+x−4
√
x−1
+
√
8+x −6
√
x−1
=1 Proszę o pomoc
8 wrz 22:42
Vax:
5+x−4
√
x+1
= (
√
x+1
−2)
2
itd..
8 wrz 22:50