matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa, prosze o pomoc
wdowa:
dodaje link do zadania. sorki za taka jakość mam nadzieje, ze coś widać.
http://imageshack.us/photo/my-images/839/zdjcie0341b.jpg/
8 wrz 22:27
Sławek:
a) f(3) = 7 p =0 q = −2 f(x) = a(x−p)
2
+ q f(x) = a(x−0)
2
− 2 f(x)= ax
2
− 2 f(3) = a * 3
2
− 2 f(3) = 9a − 2 7= 9a − 2 a = 1 wzór f(x) = x
2
− 2
8 wrz 23:29