matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj prosta okreslona rownaniem
Dirty_Eazy:
a)4x+y−3=0 b)5y−6x+4=0 c)4x+3y=0
8 wrz 20:35
dero2005:
a) 4x + y − 3 = 0
y = −4x + 3
y = 0 → x =
3
4
x = 0 → y = 3
8 wrz 20:51
dannieloo:
5x+y=3
13 cze 07:46
dannieloo:
5x+y=3
13 cze 07:49
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1667.html
13 cze 10:47